A Matyó Kupán szerepeltek játékosaink

A cikket írta: Lengyel István

Két csapat képviselte Nógrád megyét és a Salgótarjáni TSE-t június 14-én Mezőkövesden, a 46. Matyó Kupán. Egyesületünk két ifistája és öt (plusz két) felnőtt vett részt a 23 csapatot felsorakoztató 9 fordulós Rapid-versenyen.
A négyfős csapatok 2x10 perces partikkal döntötték el a helyezéseket, olimpiai pontszámítással! Az egyik csapatunk TARJÁNI VITÉZEK néven szerepelt, és végeredményben a nagyon erős mezőnyben, a 11. helyezést érte el 17,0 ponttal.
Ez 4 csapatgyőzelemmel, és 5 vereséggel jött össze úgy, hogy végig a mezőny első felében tartózkodtak sakkozóink.
A csapat tagjai a táblasorrend alapján:
1. Kovács Dániel
2. Gallai János
3. Kovács Veronika
4. Lengyel István
5. Darvas József
A másik csapat Old Boys Zagyvaróna néven négy szenior korú játékossal, köztük az első két táblán Kormos Józseffel és Lukács Lászlóval vívott nagy csatákat.
A második csapat 3 csapatgyőzelemmel, 6 vereséggel és 14,0 ponttal a 16. helyen zárt.
[A csapat másik 2 tagja (vendégjátékosként) Szabó István és Nagy János volt.]
A 96 versenyzőből 8 volt címviselő, és 22 fő Élője haladta meg az 1950-es értéket.
11 fő képviselte a szebbik nemet, köztük két FIDE-mester.
Ezen statisztikai adatokból is látható, hogy ez  a Matyó Kupa igen rangos országos verseny, ahol nem lehet gyarapítani az Élő-pontszámokat, így viszont nagyon sok ifjú sakkpalánta is megmutathatja oroszlánkörmeit.
Például Darvas Józsi, a megyei csapatunkban idén - nem is rosszul - debütált játékosa a második fordulóban a Mezőkövesd1 (végül bronzérmes) csapata 4. táblását mattolta be teli táblán!
[(Ez a győzelme, ott és akkor, nagyot szólt!)]
Csapataink tagjai kellemes élményekkel gazdagodtak. Ha sikerül,  jövőre is szívesen vesznek részt ezen a megmérettetésen!