Serdülő csapatunk ezüstérmes a Heves megyei CSB-n; Felnőtt csapatunk 6. lett

Április 12-én, szombaton 9-től rapidversenyt rendezünk Tarjánban, a Galcsik Éttremben. Részletes versenykiírás a Versenynaptár menüpontban van.

Április 6-án az utolsó fordulót rendezték a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokságon.
Serdülőcsapatunk a 2. hely megszerzéséért indult harcba. Talán a tét is okozta, hogy igazából csak Bíró Máté nyújtott egyenletes, jó teljesítményt. A Maklár elleni 8-8-as döntetlen nem a legjobb eredmény, de épp elég volt ahhoz, hogy biztosan meglegyen az ezüstérem. A csapatban 10-en kaptak lehetőséget, mindannyiuknak gratulálunk, hiszen ez egyesületünk első szép eredménye.
Akik kiharcolták a 2. helyet:
Bíró Máté, Lőrik Gergő, Klenóczky Dániel, Dobos Zétény, Lőrik Kitti, Baranyi Levente, Gyetvai Izsák, Bíró Dániel, Tankó Bálint, Sütő Martin.

Felnőttcsapatunk sem brillírozott az utolsó napon, amikor a Heves ellen az 5.helyért ültünk asztalhoz. A legutóbb megdicsért ifjúságiak sem tudták most tartani a csapatot, az első táblákon pedig a jelentős Élő-pont előnnyel bíró ellenfelek ellen nem történt csoda. Kivétel ez alól talán a csapat legidősebb tagja, Tóth Pál partija volt, ahol Pali bácsinak nyerési esélye volt FIDE mester ellenfele ellen, végül döntetlen lett, ami még így is kellemes meglepetés volt. 
Csapatunk egyetlen győzelmét a 38 fokos lázzal is asztalhoz ülő, a távolmaradóknak példát mutató Lipcsei Ádám szerezte.

A felnőtt bajnokságban a csapat legjobb pontszerzője a 15.évében járó Patai Péter lett 11/7,5-et teljesítve. Alig maradt el tőle a 18 éves Lipcsei Ádám 9/7-tel. Százalékos teljesíményt nézve rajtuk is túlt tett Baranyi Levente 5-ből 4 ponttal. Patai Peti mellett Kovács Dani volt még az, aki mind a 11 fordulóban küzdött a csapatért.

Részletes eredmények:

Serdülők:
Salgótarjáni TSE - Maklár  8-8
Pontszerzők: Bíró Máté 4, Lőrik Gergő 2, Lőrik Kitti 1, Dobos Zétény 1.

1. Lőrinci  2. Salgótarjáni TSE ,  3. Hatvan 

Felnőtt csapat:
Salgótarjáni TSE - Heves 3-7 
Nyert:  Lipcsei Ádám
Döntetlen: Tóth Pál, Patai József, Patai Péter, Baranyi Levente.

 1. Füzesabony, 2. Pétervására, 3. Eger, 4. Heves, 5. Andornaktálya II,, 6. Salgótarjáni TSE

Bravúros kettősgyőzelem a CSB-n; Háziverseny volt a Gagarinban

Március 9-én volt az újabb játéknap a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokságon. Mivel a serdülőknél kisebb a mezőny, ezért ezúttal csak a felnőtt csapatoknak volt 2 forduló. Kihasználva ezt és hűek maradva a kezdeti elképzelésekhez a csapatunk felét ifjúsági játékosokból állítottuk ki, míg két-két felnőtt pihenőt kapott a délelőtti és a délutáni fordulókban is. Két nehéz meccs várt ránk, de nem lettünk ezáltal gyengébbek, sőt!
Az 5 ifista a megszerezhető 10 pontból 8,5-et hozott a két fordulóban, zömében sokkal rutinosabb, idősebb ellenfél ellen. Főként ennek köszönhetően két bravúros győzelmet szereztünk. Délután ráadásul azt a Pétervásárát vertük el, amelyik a forduló előtt még a 2. helyen állt. A fiatalok közül Patai Péter, Klenóczky Dániel és Lipcsei Ádám is megnyerte mindkét partiját. A "felnőtt régió"-ból Frink Szabolcs délelőtti és Lenkó Csaba délutáni szép győzelmét is ki kell emelnünk.
Az április 6-i utolsó forduló előtt a 6. helyen állunk, a fél ponttal előttünk lévő Heves a hátralévő ellenfél.

Eredmények:

Salgótarjáni TSE - Hatvan 6,5 - 3,5
Nyert: Frink Szabolcs, Patai Péter, Klenóczky Dániel, Lipcsei Ádám, Bíró Máté
Döntetlen: Lenkó Csaba, Kovács Dániel, Patai József

Salgótarjáni TSE - Pétervására 7 - 3
Nyert: Lenkó Csaba, Klenóczky Sándor, Patai Péter, Klenóczky Dániel, Lipcsei Ádám, Gyetvai Izsák
Döntetlen: Bohati Tamás, Bíró Máté.

 Állás:
1. Füzesabony 70,5, 2. Egri SRSK 61, 3. Pétervására 58,5, 4. Andornaktálya II 56,5, 5. Heves 54, 6. Salgótarjáni TSE 53,5, 7. Hatvan 50,5, 8.Pásztói SE II 49,5,... 

Március 7-én háziversenyt rendeztünk a Gagarinban több, mint 30 résztvevővel. A részletes beszámolót itt olvashatod.
14-én vár ránk az egyéni diákolimpia Karancslapujtőn, reméljük szép éremgyűjteménnyel térünk haza.

Nem bírtak velünk a bajnokjelöltek - Szombaton verseny Tarjánban!

Március 1-én, szombaton 9-től rapidversenyt rendezünk Tarjánban, a Közúti Igazgatóság tárgyalótermében. Részletes versenykiírás a Versenynaptár menüpontban van.

Február 23-án folytatódott a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokság.
Serdülőcsapatunk két nagyszerű győzelemmel nagy lépést tett a 2. hely megszerzése felé. Délelőtt a mezőnyt már utcahosszal vezető Lőrinci volt a gyerekek ellenfele és a korábban csak a felnőttcsapatban szereplő Klenóczky Dani vezérletével 10-6 arányban elverték a listavezetőt. Délután a még éremesélyes Pétervására ellen kiütéssel nyertünk 14-2 arányban. Dani itt is begyűjtötte mind a 4 pontot, így 8-ból 8 győzelemmel zárta a napot. Most lehet igazán sajnálni a decemberi két fordulót, ahol elvesztettük az esélyünket a bajnoki címre.

Felnőttcsapatunkra sem várt könnyebb feladat, hiszen délelőtt az élen álló Füzesabony ellen kellett helytállni. Most nekünk volt szerencsénk, mert az ellenfél volt egy táblán hiányos, de így is a többi 9 táblán jelentős Élő-pont különbség volt ellenfelünk javára. Bár két partink nagyon gyorsan elment, többen is bravúrosan szerepeltek, az első két táblán Bohati Tomi és Tóth Pali bácsi mestert remizett ki, Kovács Dani pedig jóval magasabban jegyzett ellenfelét fektette kétvállra.  A vége 5-5-ös döntetlen lett, ami minden reményünket túlszárnyalta.
A délután már nem sikerült ilyen jól, a megyei rangadón az eddigi legerősebb összeállításában felálló Pásztó II volt az ellenfél, s a táblák többségén itt is mi voltunk Élő-pont hátrányban.
Láthatóan többen elfáradtak a délelőtti nagy csatákban, ez alól talán csak a fiatalság erejével játszó Bohati Tamás volt kivétel, aki az első táblán begyűjtötte a teljes pontot. A végeredmény 6-4 a Pásztó javára, azért emiatt még nem kell nagyon szégyenkeznünk.
8 forduló után 40 ponttal, azaz pontosan 50 %-os teljesítménnyel a mezőny közepén állunk.

Részletes eredmények:

Serdülők:
Salgótarjáni TSE - Lőrinci  10-6
Pontszerzők: Klenóczky Dániel 4, Bíró Máté 3, Lőrik Gergő 2, Lőrik Kitti 1.

Salgótarjáni TSE - Pétervására 14-2
Pontszerzők: Klenóczky Dániel 4, Bíró Máté 4, Gyetvai Izsák 4, Lőrik Kitti 2.

Állás 1 fordulóval a befejezés előtt:
1. Lőrinci 97,5,  2. Salgótarjáni TSE 69,5,   3. Hatvan 60,  4. Pásztó SE 58,5 pont,...

Felnőtt csapat:
Salgótarjáni TSE - Füzesabony 5-5 
Nyert:  Kovács Dániel, Baranyi Levente, Patai József (ellenfél nélkül)
Döntetlen: Bohati Tamás, Tóth Pál, Klenóczky Sándor, Gyetvai Izsák.

Salgótarjáni TSE - Pásztó II  4-6
Nyert: Bohati Tamás, Patai Tamás
Döntetlen: Kovács Dániel, Patai József, Patai Péter, Baranyi Levente.

 

Állás 3 fordulóval a befejezés előtt:
1. Füzesabony 56,  2. Pétervására 51,  3. Andornaktálya 43,5,...  8. Salgótarjáni TSE 40 pont,...

 

 

 

Hősiesen helytállt a megtizedelt csapat

Szombaton este még úgy tűnt, hogy a betegségek és egyéb elfoglaltságok ellenére mégis sikerül teljes csapattal kiállni mind a felnőtt, mind a serdülő csapatbajnokság december 8-i játéknapján.
De vasárnap reggelre aztán Frink Szabolcs is megbetegedett és mivel tartalékunk már nem volt, a felnőtt csapat foghíjas maradt.
Bár serdülőcsapatunk teljes volt, a tapasztaltabb gyerekekkel, mint Bíró Máté és Baranyi Levente, kénytelenek voltunk a felnőtt csapatot kiegészíteni. Így csupa rutintalan gyerekből álló csapatunknak nem volt reális esélye sem a délelőtti, sem a délutáni fordulóban. Így is, mind a négy gyerek óriásit küzdött és minden dicséretet megérdemel. Bár az éremesélyek ezzel alaposan megcsappantak, de legalább láttuk azt, hogy vannak gyerekek, akikre akkor is számíthatunk, amikor komoly gondot jelent a csapatok összeállítása.
Felnőtt csapatunknak nélkülöznie kellett Bohati Tamást, Frink Szabolcsot, Lenkó Csabát, Patai Tamást és Klenóczky Dánielt is, így a 69 éves Tóth Pali bácsinak kellett felvállalnia az első táblát.
Mivel csak kilencen voltunk, ezért mindkét meccset 0-1-gyel kezdtük. Ez talán méginkább feltüzelte a társaságot, és elszántan küzdve mindkét meccset megnyertük. Klenóczky Sándor egyesületi elnök pédamutatóan a végsőkig küzdve nyerte mindkét játszmáját, mellette Patai Péter, Lipcsei Ádám és az újonc Baranyi Levente is duplázni tudott. A felnőtt csapatunk mindkét mérkőzésén a pontok több, mint felét az ifjúsági játékosok szerezték!

Részletes eredmények:

Serdülők:
Salgótarjáni TSE - Hatvan 4-12 
   Pontszerzők: Dobos Zétény 3, Sütő Martin 1
Salgótarjáni TSE- Pásztói SE 6-10
   Pontszerzők: Dobos Zétény 2, Tankó Bálint 2, Sütő Martin 1, Bíró Dániel 1
Állás:  1. Lőrinci 81,5  2. Hatvan 52,5  3. Salgótarjáni TSE 45,5  4. Pétervására 44,5  5. Pásztó 37 pont,...   A vetélytársak már játszottak a Lőrinci ellen, nekünk februárban következik.

"Felnőttek:"
Salgótarjáni TSE - Egri Vasas 7 - 3
   Győzött: Kovács Dániel, Klenóczky Sándor, Patai József, Patai Péter, Lipcsei Ádám, Bíró Máté, Baranyi Levente
Salgótarjáni TSE - Mezőkövesd II  5,5 - 4,5
   Győzött: Klenóczky Sándor,  Patai Péter, Lipcsei Ádám, Gyetvai Izsák, Baranyi Levente, Döntetlen: Patai József
Állás: 1. Füzesabony 44,5  2. Pétervására 36  3. Andornaktálya II 32,5  4-5. Hatvan, Heves 32  6. Salgótarjáni TSE 31,...   Itt is február 23-án játszunk az éllovas ellen.