5. helyen végzett a felnőtt 2. csapatunk a Heves megyei csapatbajnokságon

  Április 10-én rendezték Egerben a 2015/16-os Heves-Nógrád megyei csapatbajnokság zárófordulóját. Csapatunk számára már nem volt különösebb tét, a dobogó már túl távol volt, a 6. helyezett Pásztó előtt pedig már behozhatatlan előnyünk volt. Jó játéklehetőség volt viszont a Mezőkövesd II elleni mérkőzés a fiatalok számára. Ennek megfelelően ismét sikerült a csapat nagyobb felét ifistákból összeállítani.

  A bajnokság során igencsak hullámzó teljesítményt nyújtó Patai Tamás ezúttal villámgyors győzelmet aratott. Emellett több játszmában is viszonylag hamar előnybe kerültünk, s ezek többségét sikerült is megnyerni. Némi meglepetés volt, hogy Klenóczky Sándor fölényes állását nem tudta teljes pontra váltani, valamint az, hogy az eddig százszázalékos Lőrik Gergő itt, az utolsó fordulóban vesztette el veretlenségét. Biztató volt a jövőre nézve a 13 éves Ágasvári Gáspár Benedek türelmes játékkal való bemutatkozása, bár sajnos a végjátékot ráverte felnőtt ellenfele, sokáig esélyes volt az állása a pontszerzésre.
  6-4 lett a vége a javunkra, ezzel a bajnokság során a 7. győzelmünket arattuk és a Füzesabony, a Heves, a Pétervására és az Egyri SRSK mögött az 5. helyen végeztünk a 12 csapatos mezőnyben. A másik nógrádi csapat, a Pásztó SE II lett a 6., rajta kívül még 3 NB II-es csapat indította el 2. csapatát, de mindannyian a mi 2. csapatunk mögött végeztek.

  Csapatunkban több remek egyéni teljesítmény is akadt. A táblánként szerzett pontokat nézve hárman is a mezőny legjobb teljesítményét érték el. Bíró Máté 11 játszma / 7 ponttal a 8. táblán, Lőrik Gergő 9/8-cal a 9. táblán, Patai József 10/9-cel a 6.táblán lett a mezőny legjobb pontszerzője. Patai Péter 11/8-cal a 4. táblások, Klenóczky Dániel 10/6-tal (+1 kontumált) a 7. táblások között lett 2. helyezett. Meg kell dicsérnünk még Kovács Dánielt, aki az 1-2. táblán teljesített 50 %-ot (11/5,5).

  Összességében véve hasznos volt a bajnokságban való részvételünk, hiszen fiataljaink sokat fejlődtek és az idősebbek is kaptak elegendő játéklehetőséget. 

Részletes táblázatokért kattints ide!

Újabb két csapatgyőzelem Egerben

 Március 13-án került sor a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokság 9-10. fordulójára. Második csapatunk délelőtt az Mátra SE II ellen játszott, délután az Egri Vasas volt az ellenfél.

  Többen is voltak a csapatban, akik magabiztos játékkal hozták a pontokat az alacsonyabb értékszámú ellenfelek ellen, hatan nyerték meg mindkét játszmájukat, köztük mind a négy ifjúsági játékosunk. Az öröm mellett némileg kellemetlen meglepetés volt, hogy Tóth Pál és Patai Tamás erejéből is csak 1-1 döntetlenre futotta, bár vereségüket mindketten előnyösebb állásból hozták össze.

Salgótarjáni TSE II - Mátra SE II  7,5 - 2,5

  Nyert: Kovács Dániel, Kutas Balázs, Patai Péter, Patai József, Klenóczky Dániel, Bíró Máté, Lőrik Gergő 
  Döntetlen: Tóth Pál

  Salgótarjáni TSE II - Egri Vasas 7,5 - 2,5
  Nyert: Kutas Balázs, Patai Péter, Klenóczky Sándor, Patai József, Klenóczky Dániel, Bíró Máté, Lőrik Gergő  
  Döntetlen: Patai Tamás


Részletes eredmények és táblázat.

A Salgótarjáni TSE II továbbra is az 5. helyen áll, s ettől már nem is végezhetünk hátrébb a 12 csapatos Heves megyei bajnokságban. A 4. helyhez a 1,5 ponttal előttünk álló Egri SRSK-t kellene megelőznünk az utolsó fordulóban, amely április 10-én lesz.

 

Klenóczky Dániel is biztosan szállította a két pontot

Két győzelem a Heves megyei csapatbajnokságban

  Február 21-én került sor a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokság negyedik játéknapjára, amelyre már csak a felnőtt bajnokság fordulói maradtak. Második csapatunk délelőtt az Andornaktálya II ellen játszott. Sajnos most nem sikerült az összeállításnál azt elérni, hogy a csapat fele ismét ifjúsági játékosokból álljon, mert nem mindenki tudta vállalni a játékot, így ellenfelünk ezen a téren most túl tett rajtunk. Délutáni ellenfelünk a hatvaniak voltak, ott már mi voltunk a fiatalabbak.

Többen is magabiztos játékkal nyerték meg mindkét partijukat, amire szükség is volt, mert ért bennünket néhány váratlan vereség is. A Hatvan ellen negatív egyéni csúcsot állítottunk fel azzal, hogy az utolsó 3 táblán nem szereztünk pontot. Erre még nem volt példa, amióta részt veszünk a Heves megyei bajnokságban. Talán nem történik velünk ilyen, ha a Lőrik testvérek ott tudtak volna lenni a csapatban.
  A két pontot szerzők közül kiemelkedett a veterán Tóth Pál játéka, aki a múlt hétvégi NB II-es győzelme után most is remek formában, kombinatívan játszva nyerte partijait.

  Salgótarjáni TSE II - Andornaktálya SE II 7 - 3

  Nyert: Kovács Dániel, Tóth Pál, Patai Péter, Patai József, Bíró Máté, Várkonyi Péter
  Döntetlen: Szarvas Sándor, Klenóczky Dániel

  Salgótarjáni TSE II - Hatvan 5,5 - 4,5
  Nyert: Kovács Dániel, Tóth Pál, Patai Péter, Klenóczky Sándor, Patai József
  Döntetlen: Szarvas Sándor


Részletes eredmények és táblázat.

Az örökifjú Tóth Pál a régi hagyományok szerint teljesít

A Salgótarjáni TSE II továbbra is az 5. helyen áll a Heves megyei bajnokságban.
A folytatás 3 hét múlva, március 13-án.

Bronzérmes a serdülőcsapatunk

Felnőtt "B" csapatunk két erős ellenfél ellen állt helyt

  November 22-én került sor a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokság újabb játéknapjára. A felnőtteknél az 5-6. fordulót , míg a serdülők a számukra már zárást jelentő 5. fordulót játszották. Nem volt már valódi tétje az utolsó meccsnek a gyerekek számára, mert a 3. helyet már nem nagyon lehetett elbukni, míg a fényesebb éremhez kiütéssel kellett volna verni a nagyobbakból álló, jóval esélyesebb hatvaniakat. A papírforma érvényesült, súlyos vereség lett a vége. Sajnos, itt az utolsó fordulóban mindegyik tarjáni gyermek kapkodott, amiből törvényszerű volt az eredménytelenség. 
  Összességében a 6 csapatos mezőnyben megszerzett 3. helyért dicséretet érdemel mind az 5 gyermek: Lőrik Kitti, Ágasvári Gáspár Benedek, Bíró Dániel, Dobos Zétény Lukács, Gyurcsák András. Folytatódott ezzel a hagyomány, hiszen az elmúlt két évben is sikerült a dobogón végezni. A felnőtt csapatba felkerülőket pótolnunk kellett szeptemberben, s úgy tűnik ez sikerült is. Benedek úgy játszott, mintha már évek óta idejárt volna, a mindössze 4. osztályos Andris bemutatkozása pedig biztató volt a jövőre nézve.

Végeredmény: 1. Hatvan, 2. Andornaktálya, 3. Salgótarjáni TSE, ...

   Ágasvári Benedek , Lőrik Kitti és Gyurcsák András, mellettük egyesületünk elnöke, Klenóczky Sándor
 

  Felnőtt második csapatunkra az élmezőnyben tanyázó két csapat, az Egri SRSK és a Pétervására várt. Az Élő-pontok alapján két nagy vereség lett volna jósolható, de bízhattunk a fiatalok küzdeni tudásában. Az egriek ellen öt, a 2. helyen álló pétervásáriak ellen hat ifjúsági játékos volt a 10 fős csapatban. Mindkét mérkőzésen bravúrosan helytálltak a fiatalok, de a csapat idősebb tagjai is példaértékűen küzdöttek. Az Eger elleni 5-5 mindenképpen siker, de a másik, 6-4-re elvesztett meccs miatt sincs okunk szégyenkezni. Délelőtt Patai Péter mattolta rutinos ellenfelét, míg Klenóczky Dániel leléptetéssel is nyerhetett volna, ha a küzdősportok szabályai szerint folyna a sakk. (Szerencsére nem.) Délután Szarvas Sándor és Dobos Zétény is kiharcolta a döntetlen állást, de sajnos mindketten vesztettek végül, így akár itt is benne lehetett volna a csapatban a még szebb eredmény.
A születésnapos Bíró Máté a pétervásári csapatvezető legyőzésével köszöntötte fel önmagát, Lőrik Gergő a 6. győzelmét szerezve még mindig százszázalékos a csapatban. Lőrik Kitti 2. partijában megszerezte 1. győzelmét a felnőtt csapatban.

  Salgótarjáni TSE II - Egri SRSK 5 - 5
  Nyert: Patai Péter, Klenóczky Dániel, Lőrik Gergő
  Döntetlen: Kovács Dániel, Tóth Pál, Klenóczky Sándor, Patai József

  Salgótarjáni TSE II - Pétervására 4 - 6
  Nyert: Bíró Máté, Lőrik Gergő, Lőrik Kitti
  Döntetlen: Patai Péter, Klenóczky Sándor 

Részletes eredmények és táblázat

A Salgótarjáni TSE II az 5. helyen áll a Heves megyei bajnokságban és már minden előttünk álló csapat ellen játszottunk.
A folytatásra viszont várni kell 3 hónapot, hiszen csak február 21-én folytatódik a bajnokság.

Szoros meccseket játszott a második csapatunk

A serdülők már szinte biztos dobogósok

  Október 25-én Egerben rendezték meg a Heves megyei csapatbajnokság 3-4. fordulóit. A felnőtt mezőnyben szereplő 2. csapatunk két helyen változott az első játéknaphoz képest: Tóth Pál és Baranyi Levente helyett Szarvas Sándor és Gyetvai Izsák kapott játéklehetőséget.
  Délelőtt a Heves csapata várt reánk, amelyről tudtuk, hogy az első három táblán nagyon erős, de a többi táblán nem voltunk esélytelenek, így reménykedtünk egy döntetlen körüli eredményben. Sajnos azonban nemcsak az első három, hanem az első öt táblán nem tudtuk megállítani ellenfelünket, még Klenóczky Sándor is benézte a mattot biztató állásban, így az első 5 tábla 0-5-re végzett. Szerencsére a hátsó táblákon szorgosan gyűjtöttük a pontokat, így a vége "csak" 6-4-es vereség lett.
  Délután a szomszédvár, a Pásztó 2. csapatával kellett megmérkőznünk. A párosítás különlegessége volt, hogy a két egyesület első csapata egy héttel korábban épp egymás ellen játszott NB II-es mérkőzést. Ellenfelünk második fele itt is verhetőnek tűnt, és az első 5 táblán is bízhattunk abban, hogy elkerüljük a Heves elleni arányt. Sajnos a hátsó 5 táblán nem teljesen úgy alakult a helyzet, ahogy reméltük. Hidegzuhany volt Gyetvai Izsák és Bíró Máté fiatalabb ellenfelektől elszenvedett veresége. A csapat első fele viszont 50 százalékot hozott. Itt a két, döntéssel végződő parti az állások alapján fordított eredményt ígért, de végül Szarvas Sándor szerencsés győzelmet, Patai Tamás viszont anyagi előnyből egy nagy elnézéssel azonnali vereséget szenvedett. A rutin ezúttal diadalmaskodott a fiatalság felett. A vége 5,5 - 4,5 a javunkra, így visszavágtunk a Pásztónak a múlt heti vereségért. 
  A nap 3 magabiztos teljesítményt is hozott: Klenóczky Dániel, Lőrik Gergő és Patai József is begyűjtötte mindkét pontot. Gergő ezzel az első 4 forduló után még százszázalékos!

Felnőtt bajnokság:

Hevesi SE - Salgótarjáni  TSE II  6 - 4
    Nyert: Patai József, Klenóczky Dániel, Lőrik Gergő 
    Döntetlen: Gyetvai Izsák, Bíró Máté
 

Salgótarjáni TSE II - Pásztói SE II  5,5 - 4,5
    Nyert: Szarvas Sándor, Patai József, Klenóczky Dániel, Lőrik Gergő
    Döntetlen: Kovács Dániel, Patai Péter, Klenóczky Sándor 

 Csapatunk 4 forduló után 19 ponttal a mezőny közepén, a 6. helyen áll.

Részletes eredmények itt:  chess-results.com,  chess.hu

Serdülő csapatunk délelőtt a Füzesabonnyal játszott annak tudatában, hogy egy győzelemmel igen nagy lépést tesz a dobogós hely megszerzéséért. Kicsit megijesztettek bennünket a gyerekek, mert az első kört hátránnyal zártuk, talán az utazás miatt is. Utána azonban átvették a vezetést és végig meg is őrizték előnyüket. Sajnos a két legifjabb versenyzőnk, Bíró Dani és Gyurcsák Andris is sokat kapkodott, még a többszöri kérés ellenére is. De Daninak legalább szerencséje volt, s elég jól gyűjtögette a pontokat. Kitti most is határozott volt, mint az egy nappal korábbi Tarján Kupán, s nem tette vita tárgyává, hogy idén ki a gyerekcsapat vezére.
  A délutáni meccs furcsára sikeredett, mert ellenfelünk, a Maklár-Eger vegyes összesen 1 főt tudott felvonultatni. Ellenállást ő sem tudott kifejteni, így gyorsan nyertünk. Ki nem állás miatt az eredmény 12-0-val lett elszámolva.

Serdülő bajnokság:
  Salgótarjáni TSE - Füzesabony 9 - 7
  Pontszerzők: Lőrik Kitti 3,5, Bíró Dániel 2,5, Ágasvári Gáspár Benedek 2, Gyurcsák András 1 

A serdülő bajnokság állása: 1. Andornaktálya 46, Salgótarján 40, Hatvan 35,5, ...

A serdülőknél már csak az utolsó forduló van hátra, amelyre közel fél évet kell várni április elejéig. 

A felnőtt csapat november 22-én folytatja két erős ellenfél, az Egri SRSK és a Pétervására ellen.

 

  Lőrik Kitti lett a serdülőcsapat vezére

Biztatóan kezdett második csapatunk a megyei csapatbajnokságban

Megfiatalított csapataink nem vallottak szégyent sem a serdülő, sem a felnőtt mezőnyben

 Október 11-én Egerben megkezdődött a megyei csapatbajnokság. Mind a felnőtteknél induló második csapatunk, mind a serdülők megfiatalítva vágtak neki a szezonnak. A felnőtt csapatunkban 5 ifjúsági (Baranyi Levente, Bíró Máté, Klenóczky Dániel, Lőrik Gergő, Patai Péter) mellett még két fiatal (Kovács Dániel és Patai Tamás) kapott helyet. A serdülőknél Ágasvári Gáspár Benedek és Gyurcsák András személyében két újoncot is bevetettünk.

   
  Felnőtt csapatunk a Maklár ellen kezdett és győzelmet vártunk a tavalyi utolsó helyezett ellen. Ez sikerült is végül 7-3 arányban, amihez hozzájárult Kovács Dani bravúros döntetlenje Kiss Pál nemzetközi mester ellen. De volt kellemetlen meglepetés is, mert a hosszú kihagyás után visszatérő Baranyi Levente nyerhető végjátékból vesztett.
  A második mérkőzésen a bajnokság toronymagas esélyese, az ellenünk is négy mesterrel (köztük két nemzetközi mesterrel) kiálló Füzesabony várt reánk, s csak a tisztes helytállásra volt reális esélyünk. Ez meg is lett, mert Lőrik Gergő remek győzelemmel kezdett, s mellette Bíró Máté, Klenóczky Sándor és Patai József is hosszú partiban harcolt ki egy-egy döntetlent. Az első négy táblán ezúttal sajnos nem tudtuk a mestereket megfékezni, Kovács Dániel, Tóth Pál és a Patai testvérek is meg kellett, hogy hajoljanak a nagyobb tudás előtt. A 7,5 -2,5 -es vereség megfelelő helytállásnak mondható, s túl vagyunk a legerősebb ellenfélen. 

  Salgótarjáni TSE - Maklár SE  7 - 3

  Nyert: Patai Tamás, Patai Péter, Patai József, Klenóczky Dániel (ellenfél nélkül), Bíró Máté, Lőrik Gergő
  Döntetlen: Kovács Dániel, Klenóczky Sándor

  Salgótarjáni TSE - Füzesabony  2,5 - 7,5
  Nyert: Lőrik Gergő
  Döntelen: Klenóczky Sándor, Patai József, Bíró Máté

Két forduló után felnőtt csapatunk 9,5 ponttal a 6. helyen áll a 12 csapatos mezőnyben.

Részletes eredményekért kattints ide.

A 14 éves Lőrik Gergő kettősgyőzelemmel kezdte a felnőtt bajnokságot

   Serdülő csapatunk magabiztosan nyerte meg első mérkőzését a Mezőkövesd ellen és a két újonc is jól mutatkozott be. Délután az Andornaktálya már nehezebb ellenfélnek bizonyult és a gyerekek is egyre fáradtabbak lettek. A szoros eredmény azt ígéri, hogy ismét harcban leszünk a dobogóért a sajnos csupán hat csapatosra szűkült serdülők mezőnyében.

 Salgótarján - Mezőkövesd 12 - 4 
 Pontszerzők: Dobos Zétény 3/3, Lőrik Kitti 3/3, Ágasvári Gáspár Benedek 3/3, Gyurcsák András 4/2, Bíró Dániel 3/1

 Salgótarján - Andornaktálya 7 - 9
 Pontszerzők: Dobos Zétény 4/2, Ágasvári Gáspár Benedek 4/2, Lőrik Kitti 3/1,5, Bíró Dániel 3/1,5, Gyurcsák András 2/0

Két forduló után serdülő csapatunk a Hatvan és az Andornaktálya mögött a 3. helyen áll.

Folytatás október 25-én!