Mindkét egri csapatot legyőztük a nyitányon

Elkezdődött a 2022-es Heves megyei csapatbajnokság

Az őszi halasztás után végre elkezdődött Egerben a Heves megyei csapatbajnokság, s egyetlen megmaradt Nógrád megyei csapatként mi ezúttal is itt tudtunk indulni.
A mezőny sajnos megfogyatkozott, hiszen a közel két éves kényszerszünet alatt feloszlott a nem rég még NB2-es pásztói, a korábban NB1 B-ben is szereplő Füzesabony, valamint a Maklár csapata is. Így kilenc együttessel öt játéknapon rendezik meg az idei bajnokságot.

Kis Attila Viktor kettősgyőzelemmel mutatkozott be csapatunkban

 

  Az első két fordulóra január 23-án került sor. Ellenfelünk a két helyi csapat volt, délelőtt az Egri Bolyki Bástya SE II, délután az Egri Vasas.

Két új csapattagot is avattunk. Ebben a szezonban vendégként szerepel nálunk a Zalából visszaköltözött Lukács László, az ifjúsági táblán pedig most mutatkozott be a 11 éves Kis Attila Viktor. Az értékszámok alapján mindkét mérkőzésen mi tűntünk esélyesebbnek.

A délelőtti mérkőzés játszmái közül Kovács Veronika és Patai Tamás partijait emelhetjük ki, mindketten átütő támadással szerezték meg a teljes pontot. Jobb végjáték kezelésének köszönhetően Kis Attila Viktor győzelemmel mutatkozott be csapatunkban.
Lenkó Csaba és Lukács László is küzdelmes végjátékban szerzett fél pontot, utóbbi a korábban még bennünket erősítő tehetség, Kovács Rebeka ellen.

Délután sajnos ellenfelünk három táblán sem tudott kiállni. A többi táblán is mi tűntünk esélyesebbnek, de ért bennünket néhány kellemetlen meglepetés. Kovács Dániel, Klenóczky Sándor és Lenkó Csaba is magabiztosan hozta a győzelmet, Kis Attila Viktor nehezebb állásban csalta mattba felnőtt ellenfelét. Utóbbi ezzel 2/2-vel kezdett a felnőtt bajnokságban!

 Két győzelmünknek köszönhetően holtversenyben az élen állunk, folytatás február 20-án. Akkor majd a Hatvan és a most a mezőny egyik legerősebb csapatának tűnő Hevesi SE ellen mérkőzünk.

Salgótarjáni TSE - Egri Bolyki Bástya SE II.  6 - 4
Nyert: Kovács Veronika, Patai Tamás, Kormos József, Kis Attila Viktor
Döntetlen: Görcsi Gábor, Kovács Dániel, Lenkó Csaba, Lukács László

Salgótarjáni TSE - Egri Vasas SE  7,5 - 2,5
Nyert: Kovács Dániel, Klenóczky Sándor, Lenkó Csaba, Patai József (ell. nélk.), Patai Tamás (e.n.), Kormos József (e.n.), Kis Attila Viktor
Döntetlen: Lengyel István

Részletes táblázatok itt.