Két év szünet után rendeztünk háziversenyt

  Január 21-én rendeztük meg a november végén elmaradt háziversenyünket, amely az első volt a szeptemberi újrakezdés óta. A többség élete első versenyén vett részt, hiszen a mezőnyt szinte teljes egészében az első három évfolyamról érkezettek tették ki.

A verseny végén a gyerekek sok éremmel, oklevéllel és csokival (utóbbival általában már a hasukban) távoztak a versenyről. 

  Az elsősök külön csoportban versenyeztek, a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt 3 fordulót rendeztünk meg.
   A két csoportban összesen 20 gyermek versengett. Sokan most ismerkedtek a versenyszabályokkal és a sakkóra használatával is.
Az idő szorításában sokszor szabálytalan lépésekre is kellett még figyelmeztetnünk a gyerekeket, s mi felnőttek is gyűjthettük a tapasztalatot, hogy mik lesznek a legfontosabb teendőink az elkövetkező hónapokban. 

 

  A nagyobbak csatájában a már felnőtt versenyen is bemutatkozott 5. osztályos Kis Attila Viktor favorithoz méltó módon magabiztos játékkal, százszázalékosan nyerte a csoportot.
  Az elsősöknél is akadt egy pontveszteség nélküli teljesítmény Kaszás Nagy Nimród révén, így itt ő lett a győztes. A további helyeken - többször csak a szerencsén múló - körbeverések révén nagy lett a tumultus. 

Végeredmény:

1. oszt. lányok: 1. Csernák Dorina, 2. Fodor Aliz, 3. Tódora Jázmin, Molnár Liza Lana, Al-Assaf Meryem.

1. oszt. fiúk : 1. Kaszás Nagy Nimród, 2. Smida Ádám, Deladi Kristóf, 3. Répás Balázs, Czene Dániel, Fodor Zalán, Deladi Zsolt. 

2. oszt. fiú: 1. Fiser Áron, 2. Czene Balázs

3. oszt. fiú: 1. Bakos Dávid, 2. Tóth Szilárd. 3. Tóth Sebestyén, Gyenes Ákos Bende

felsős fiúk: 1. Kis Attila Viktor, 2. Darvas József