Negyedik helyre futott be felnőtt csapatunk

Nagy arányú győzelemmel zártuk a bajnokságot, Frink Ferenc posztumusz életmű díjat kapott

  Február 11-én zárult Egerben a Heves megyei felnőtt csapatbajnokság. Az utolsó forduló izgalmasnak ígérkezett, hiszen a 3. és a 7. helyezett között mindössze néhány pont volt a különbség, így még több csapat is pályázott a bronzéremre. Csapatunkra az Apci SE várt és az összeállítások alapján nem várhattunk könnyű partikat.
  De most szinte minden szépen alakult. Több játékosunk is remek formában játszott és sorra jöttek a magabiztos győzelmek. Ifjúsági játékosunk, Kis Attila Viktor nyitotta a sort, de Lengyel István támadása is gyorsan átütött, Patai Tamás pedig már a megnyitásban túljátszotta ellenfelét. Klenóczky Sándor magabiztosan érvényesítette nagyobb tudását, Kormos József pedig ezúttal hátrányos állásból tudta a teljes pontot megszerezni. Már 5-0-ra vezettünk. Becsúszott két fájó vereség is. A két csapatvezető csatáját Tódor Sándor nyerte Patai József ellen. Görcsi Gábor, bár nagyot harcolt a tíz évvel ezelőtt még a mi első táblánkon küzdő Bohati Tamással, sajnos állása elbukott az egyébként a bajnokság legjobb teljesítményét ( 9 / 8,5 ) nyújtó pásztói fiatalember ellen. De közben örömmel láthattuk, ahogyan a 90. életévében járó Gallai János győzelemmel zárja a bajnokságot és ahogyan Kovács Veronika pontos játékvezetéssel nyeri meg a gyalogelőnyös végjátékát. A végére Kovács Dániel maradt a második táblán, 3 és fél óra elteltével is csupán minimális előnnyel rendelkezve. De a szerencse ma velünk volt, idős ellenfele nem figyelte az órát, ideje lejárt, ez a parti is a miénk lett. Nagyszerű 8-2-es győzelem! 

Salgótarjáni TSE - Apci SE 8 - 2
Nyert: Kovács Dániel, Gallai János, Kovács Veronika, Patai Tamás, Lengyel István, Klenóczky Sándor, Kormos József, Kis Attila Viktor

balról: Kormos József, Kis Viktor, Patai József, Patai Tamás, Görcsi Gábor, Kis Attila Viktor, Lengyel István, Kovács Veronika, Klenóczky Sándor, Gallai János, Kovács Dániel
a képen nem szerepel: Darvas József, Lenkó Csaba, Lukács László, Patai Péter, Klenóczky Dániel

  Amikor végeztünk, még több csapat is játszott, így lehetett számolgatni, hogy ki, hányadik helyre futhat be. Alapvetően számunkra kedvezően alakultak az eredmények és bár a dobogóhoz ez kevés volt, a negyedik helyet még elértük úgy, hogy a velünk azonos pontszámmal záró Andornaktályát az egymás elleni jobb eredménnyel előztük meg. A Hevesi SE két pont előnnyel végzett előttünk, őket ma már nem előzhettük volna meg.
  A bajnokságot nagy fölénnyel a Kékesi SE II. csapata nyerte a Pétervására előtt.

 Táblázatok, végeredmény

  Csapatunkból négyen szerepeltek minden mérkőzésen: Kovács Dániel, Gallai János, Kormos József és Kis Attila Viktor. Legjobb pontszerzőink Kormos József (9/7,5), Patai Tamás (7/5,5), Darvas József (7/5), Lengyel István (7/4,5), Kovács Dániel (9/4,5) voltak, de százalékos teljesítményt nézve Klenóczky Sándor (4/3) is kiemelkedőt nyújtott.

  Az eredményhirdetésnél volt még egy bennünket, a nógrádi és a hevesi sakkot egyaránt érintő esemény.
A 2021-ben elhunyt kiváló sakkozónk, mesterünk, Frink Ferenc posztumusz életmű díjat kapott. Az elismerést két fia, Szabolcs és Norbert személyesen vehette át Barna Nándor megyei elnöktől.