Mindkét serdülőcsapatunk dobogón végzett

Hullámvasúton a felnőtt gárda

   December 3-án volt Egerben a Heves-Nógrád megyei felnőtt és serdülő csapatbajnokság 3. játéknapja, amely a fiatalok számára a zárónapot is jelentette.
Két forduló, azaz 2x4 játszma várt még a tíz serdülő csapatra. Az első három forduló után a karancslapujtőiek az élen várták a folytatást, éppen megelőzve a tarjániakat. Így természetesen a 4. fordulóban egymás ellen mérkőztek.

Egymás ellen a két nógrádi csapat

Mindkét csapat a bajnoki címre hajtott, így minden pontért megküzdöttek egymás ellen is. A vége 8-8-as döntetlen lett, amivel az volt a gond, hogy a hatvaniak nagyarányú győzelmük révén mindkettőjüket megelőzték. Az utolsó forduló párosítása a tarjániaknak volt szerencsésebb, mert az utolsó helyezett Eger III. csapatát kapta, míg a lapujtőiek az Eger I-et. Utóbbiak ismét remekül harcoltak és 11-5-re verték el a helybeliek legjobbjait.  A tarjániak viszont hozták a maximumot, mind a 16 pontot megszerezve megelőzték őket. De a bajnoki címhez még ez is kevés volt, mert a Hatvan 12-4-re legyőzte a gyöngyösieket és egyetlen pont előnnyel megnyerte a bajnokságot. A mezőnyben a tarjáni fiúk maradtak az egyetlen veretlen csapat, a bajnokot is csak ők verték el még a második fordulóban.  

A tarjániak: Kállay Csongor, Tóth Sebestyén (elől), Turcsányi András, Rozgonyi Ábel, Darvas József (hátul)

A karancslapujtői négyes: Medved Martin, Nagy Anna Fruzsina, Bogár Bence, Kecskés Anna

A serdülő bajnokság végeredménye: 1. Hatvani SK 57 pont, 2. Salgótarjáni TSE (Darvas József, Kállay Csongor, Rozgonyi Ábel, Tóth Sebestyén, Turcsányi András) 56 pont, 3. STSE Karancslapujtő (Bogár Bence, Kecskés Anna, Medved Martin, Nagy Anna Fruzsina) 53,5 pont, 4. Kékesi SE I. 46 pont, 5. Egri Bolyki Bástya I. 42,5 pont, Kerecsendi Sólymok 41 pont, ...
Részletes táblázat

 Felnőtt csapatunknak nagyot kellett küzdenie mindkét mérkőzésen. Délelőtt a legerősebb összeállításában asztalhoz ülő Hevesi SE volt az ellenfél. A két ifitábla kivételével minden táblán az ellenfelünk volt magasabb értékszámú, ami nem sok jóval kecsegtetett. A legtöbb partiban viszont egész jól tartottuk az állást, sőt néhány táblán egész biztató volt a helyzet. Aztán jött a hidegzuhany, mert ott szenvedtük el az első két vereséget, ahol a legkevésbé vártuk, az utolsó két táblán, ahol ifjúsági játékosaink elkapkodott partikat játszottak. Aztán Kovács Dániel állása is összeroppant, Kis Viktor pedig egy lépéses vesztővel bukott. Szerencsére közben Patai Tamás és Kormos József szépen vezetett játszmát nyert, Kovács Veronika és Patai József stabil játékkal hozott egy-egy fél pontot. De több már nem volt a csapatban, az első és a harmadik táblán is diadalmaskodott a nagyobb tudás. 7-3 oda.

Kormos József zsinórban negyedszer nyert a csapatban

Patai Tamás az egyéni sikerek után csapatunkban is jól teljesít


  A délutáni meccs ezúttal is jobban sikerült, pedig a vetélytárs itt sem volt gyengébb a bajnokaspiráns Pétervására SE személyében. A csapat nagyobbik fele most tényleg felhúzta a kesztyűt. Kovács Dániel a 2. táblán hozott egy fontos fél pontot. Darvas József a 10. táblán magabiztos győzelemmel javította délelőtti halvány teljesítményét. Lengyel István térelőnyös állását tudta anyagi előnyre, majd győzelemre váltani. Kormos József a fiataloknak is példát mutatva harcolt és egy már majdnem elsiratott állásból fordított és hozta a teljes pontot. Patai Tamás, Kovács Veronika és Kis Viktor is előnyösebb állást adott remire. Utóbbi talán némi önbizalomhiány, a másik kettő a fáradtság, illetve az egészségi állapot számlájára volt írható. Lettek volna még esélyeink, de Gallai János két lépéses mattot nézett be, Görcsi Gábor döntetlen esélyes végjátékot vesztett el Kiss Pál nemzetközi mesterrel szemben. Talán több is benne volt, de a vége így 5-5-ös döntetlen lett.

  A nem túl sikeres nap után is csak egy pontra vagyunk a 3. helytől, de tömör a mezőny, mert a nyolcadikat is csak 4,5 ponttal előzzük. Folytatás január 21-én, amikor az éllovas Kékesi SE II és a helybeli Bolyki Bástya SE csapataival szemben kell majd helytállnunk.

Hevesi SE - Salgótarjáni TSE 7-3
Nyert: Patai Tamás, Kormos József
Döntetlen: Kovács Veronika, Patai József

Salgótarjáni TSE - Pétervására SE 5-5
Nyert: Kormos József, Lengyel István, Darvas József
Döntetlen: Kovács Dániel, Kovács Veronika, Patai Tamás, Kis Viktor

 Felnőtt bajnokság táblázatai