Kevés résztvevő, pásztói győzelem a serdülőbajnokság egri fordulóján

Január 12-én Egerben rendezték meg a serdülő bajnokság 3. játéknapját. A helyszínválasztás nem aratott nagy sikert a gyerekek körében, ugyanis mindössze 13-an indultak a versenyen, s annak is több, mint a fele Nógrádból utazott oda a mostoha útviszonyok ellenére is. 2x20 perces játszmákból 6-ot kellett megvívni a gyerekeknek, és a játszmaírás is kötelező volt.

A versenyt a pásztói Racskó Máté hármas győzelmi sorozattal kezdte, s bár a megszerzett előnye a végére elfogyott, 5 ponttal, jobb Bucholcz-értékkel megnyerte a versenyt.
Egyesületünket négyen képviselték, közülük a bajnokság első két versenyét megnyerő Kovács Veronika most is az esélyesek között indult, s bár veretlen maradt, ezúttal csak megszorongatni tudta a győztest. 2. helyével így is nagy lépést tett a bajnokság megnyerése felé. Fenyő Blanka 50 százalékos teljesítménnyel, 3 ponttal a 6. lett, Kovács Rebeka 2,5 pontot gyűjtött, ami a 9. helyhez lett elegendő. A mindössze 9. életévében járó Bakos Milán számára a megszerzett két pont már sikeresnek mondható, ő 11. lett.

A utolsó játéknap február 2-án, Pásztón lesz.

Végeredmény

Kereszttáblázat