Nyolcadik lett Kovács Veronika az országos korcsoportos rapid bajnokságon

 

 

  Április 29-én és 30-án Miskolcon rendezték meg az országos korcsoportos rapid bajnokságot. A 9 fordulós, 2x20 perc +5mp bónusz játékidővel lebonyolított versenyen egyedül Kovács Veronika képviselte egyesületünket és egyben egész Nógrád megyét is.

  Remekül kezdett, megnyerte az első két játszmát és holtversenyben az élen állt. De sajnos botlás jött, a következő két partiból csak fél pontot sikerült összekaparnia. Egy újabb győzelemmel ismét az élmezőnyhöz kapaszkodott, de ezt követően az első helyen kiemeltet kapta, esélye is volt nyerni, de sajnos vereség lett belőle. Így 6/3,5-lel zárta az első játéknapot, ami még mindig nem volt reménytelen pozíció a dobogós helyek szempontjából sem.

  Sajnos a második nap ott folytatódott, ahol az előző véget ért, s újabb vereség jött. Szerencsére Veronika nem omlott össze, ha későn is, de jól hajrázott, mert az utolsó két fordulóban a teljes pontot begyűjtötte.

  A mezőny nagyon szoros lett, az első két helyezett is "csupán" 6,5 pontot szerzett a 9 partiból, így a Veronika által összegyűjtött 5,5 pont azt jelentette, hogy mindössze 1 ponttal maradt el a bajnoktól. A sűrű mezőny és az alacsonyabb Bucholcz érték miatt azonban a pontszáma a 8. helyhez lett elegendő. Végzett már ő ettől előrébb is, de egy országos döntőben ez így is nagyon szép eredmény.

Gratulálunk és hajrá tovább!

Részletes táblázat