Kovács Veronika 8. az országos bajnokságon

 

   Augusztus 23-27. között ezúttal Eger adott otthont az U14-U16-U18-as korcsoportok országos bajnokságának.
Egyesületünket egyedül a 14 éven aluli lányok kategóriájában induló Kovács Veronika képviselte. A 16 fős mezőny 7 fordulóban mérte össze a tudását.
Tavalyi 6. helyezése után reménykedtünk egy még szebb eredményben, bár nem lehetett tudni, hogy a járvány miatti hosszú kihagyás milyen hatást gyakorolt rá és a többi indulóra.

  A versenyt győzelemmel kezdte, de már a második fordulóban az első kiemelt jutott ellenfélként, aki ellen nem sikerült a pontszerzés. A szereplése ezt követően is hullámzó volt (újabb győzelem majd vereség), végül az utolsó három fordulóban begyűjtött 2 pontnak (1 győzelem, 2 döntetlen) köszönhetően 7/4-gyel zárta a bajnokságot. Kis szerencsével ezzel akár túl is szárnyalhatta volna a tavalyi eredményét, de a Bucholz számítás nem kedvezett neki, és a 8. helyen végzett, ami azért is kár, mert a dobogó is mindössze fél pontra volt.

  De azért Veronikának nincs oka szomorkodni, sokan örülnének, ha egyszer valamiben országos első tízben tudnának végezni.  Az 50 százalék feletti teljesítmény pedig egy országos döntőben mindenképpen elismerésre méltó.

  Gratulálunk a szerepléséhez és kívánjuk neki, hogy további kitartó munkával haladjon a céljai elérése felé!

  Részletes táblázat