Szűkebb mezőny a IX. Tarján Kupán

  Október 24-e, a hármasünnep középső, az iskolai őszi szünet második napja ideális időpontnak tűnt a IX. Tarján Kupa rapidverseny megrendezéséhez, hiszen előtte is, utána is volt pihenési lehetőség. Ennek ellenére a nyílt csoport éppen, hogy összejött 8 fővel, a gyerekcsoport pedig úgy lett 15 fős, hogy Pásztóról is érkeztek néhányan.
  Elszomorító tény, hogy egyesületünk tagságának több, mint a fele talált magának fontosabb időtöltést, mint azt a versenyt, amellyel el kell számolnunk a Sakkszövetség felé. Többeknek is rá kellene már döbbennie, hogy az egyesületi tagság nem egy papír aláírását jelenti, hanem azt, hogy tennünk kell valamit azért a közösségért, amelybe beléptünk és amely befogadott bennünket.  

A 8 fős nyílt csoportot az ott induló 5 ifjúsági mentette meg, köztük a hamarosan mesteri címmel rendelkező Görcsi Gábor, aki rövidesen minden idők legfiatalabb nógrádi mesterének vallhatja majd magát. Mellettük indult Pásztóról a megyei bajnok, többszörös Tarján Kupa győztes Bohati Tamás, valamint két "törzstagunk", Kovács Dániel és Szarvas Sándor. Szűk, de erős kis mezőny volt, amit mindjárt az első forduló nyilvánvalóvá tett: Bohati Tamás és Görcsi Gábor is vereséggel rajtolt Kovács Dani, illetve Patai Peti ellen. A későbbi fordulókban is volt bőven izgalmas játszma. Végül Görcsi Gábor futott be győztesnek, akinek a kezdeti megingását menetelés követte és már csak Kovács Daninak engedett egy döntetlent.

A gyerekcsoportban Lőrik Kitti és Ágasvári Gáspár Benedek  játéka végig kiemelkedett a mezőnyből, s miután Kitti az egymás elleni csatájukat is hozta, végül százszázalékos teljesítménnyel nyerte a versenyt. A kisebbek közül igen jól szerepeltek a pásztóiak, nem sok díjat hagytak itt a Tarján környékieknek. Kellemes meglepetés volt a lányok lelkesedése, most először fordult elő, hogy több lány, mint fiú alkotta a gyerek mezőnyt.

  Terveink szerint november 6-án 3 órától megrendezzük a Gagarinban az őszi háziversenyünket, remélhetőleg nagyobb létszámmal.

   A kép jobb oldalán egymás mellett a gyermekcsoport két győztese:
Lőrik Kitti és Ágasvári Gáspár Benedek

A végeredmény:
 Nyílt csoport: 1. Görcsi Gábor, 2. Kovács Dániel, 3. Bohati Tamás, 4. Szarvas Sándor, 5. Patai Péter, 6. Klenóczky Dániel, 7. Lőrik Gergő, 8. Gyetvai Izsák
   ezen belül: U18 kategória: 1. Görcsi Gábor, 2. Patai Péter, 3. Klenóczky Dániel, 4. Lőrik Gergő, 5. Gyetvai Izsák
   a legjobb nem díjas ifjúsági különdíját Patai Péter nyerte.

 Gyermek csoport
   
U8 leány:   1. Oravecz Kinga, 2. Mender Laura, 3. Kovács Rebeka, 4. Kovács Veronika, 5. Tóth Eszter, 6. Fenyő Blanka
   U14 leány: 1. Lőrik Kitti, 2. Porok Linda
   U9 fiú:      1. Oravecz Kristóf, 2. Holtner Daren, 3. Büki Marcell
   U14 fiú:    1. Ágasvári Gáspár Benedek, 2. Gyurcsák András, 3. Versegi Tamás, 4. Tóth Bálint

 Részletes táblázat itt.