A Dunántúlra is hírünket vitték a serdülőink

  Szeptember 16-án a Naszály Kupán szerepelt egyesületünk négy növendéke.
A csapatverseny két korcsoportban zajlott. A mieink a Kovács Veronika, Kovács Rebeka, Fenyő Blanka, Bakos Milán összeállításban a kisebbek - 2007. január 1. után születettek  - között voltak érdekeltek. A mezőny igen nívós volt, hiszen több komoly sakkiskola (például a Barcza és a Géniusz SE) is erős csapattal indult.

  A hétfordulós verseny nem a legszerencsésebben kezdődött, mert egy erősorrend probléma miatt elvesztették az első meccset 2,5-1,5-re, de a második fordulóban 4-0-ás győzelemmel jött a kárpótlás. A 3. fordulóban is sikerült nyerni a tataiak 1. csapata ellen, így a 4. fordulóban már az egyes asztalon mérkőztek a végső győztes Barcza I. ellen. A papírforma vereség után egy újabb, ezúttal 3-1-es győzelem jött, amivel dobogóra is esélyesen álltak egyesületünk fiataljai.

  Az utolsó két fordulóban azonban a Géniusz SE I. és az Arrabona Sakkiskola ellen összesen 1,5 pontot sikerült szerezni, így végül a 7. helyre futottak be. A dobogó messzire került, de a 4. helytől mindössze 1 pont választotta el csapatunkat. A sorsolásuk nehézségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egész mezőnyben az ő Bucholcz értékük volt kimagaslóan a legnagyobb.

  Az egyéni teljesítményeket nézve mindhárom lány 3,5 pontot gyűjtött, azaz 50 százalékot teljesített, zömében fiúk ellen játszva, s mindhárman szereztek pontot értékszámosok ellen is. Dícsérendő a mindössze 8 éves Milán idősebbek ellen megszerzett 2 pontja is.

  Részletes táblázatok

Gratulálunk a gyerekeknek a szép szerepléshez, s örülünk, hogy a Dunántúlra is hírét vitték annak, hogy nem halt még meg a salgótarjáni sakkozás.
Köszönet a szülőknek a támaszért, amit a gyerekeknek nyújtanak.