Serdülő csapatunk ezüstérmes a Heves megyei CSB-n; Felnőtt csapatunk 6. lett

Április 12-én, szombaton 9-től rapidversenyt rendezünk Tarjánban, a Galcsik Éttremben. Részletes versenykiírás a Versenynaptár menüpontban van.

Április 6-án az utolsó fordulót rendezték a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokságon.
Serdülőcsapatunk a 2. hely megszerzéséért indult harcba. Talán a tét is okozta, hogy igazából csak Bíró Máté nyújtott egyenletes, jó teljesítményt. A Maklár elleni 8-8-as döntetlen nem a legjobb eredmény, de épp elég volt ahhoz, hogy biztosan meglegyen az ezüstérem. A csapatban 10-en kaptak lehetőséget, mindannyiuknak gratulálunk, hiszen ez egyesületünk első szép eredménye.
Akik kiharcolták a 2. helyet:
Bíró Máté, Lőrik Gergő, Klenóczky Dániel, Dobos Zétény, Lőrik Kitti, Baranyi Levente, Gyetvai Izsák, Bíró Dániel, Tankó Bálint, Sütő Martin.

Felnőttcsapatunk sem brillírozott az utolsó napon, amikor a Heves ellen az 5.helyért ültünk asztalhoz. A legutóbb megdicsért ifjúságiak sem tudták most tartani a csapatot, az első táblákon pedig a jelentős Élő-pont előnnyel bíró ellenfelek ellen nem történt csoda. Kivétel ez alól talán a csapat legidősebb tagja, Tóth Pál partija volt, ahol Pali bácsinak nyerési esélye volt FIDE mester ellenfele ellen, végül döntetlen lett, ami még így is kellemes meglepetés volt. 
Csapatunk egyetlen győzelmét a 38 fokos lázzal is asztalhoz ülő, a távolmaradóknak példát mutató Lipcsei Ádám szerezte.

A felnőtt bajnokságban a csapat legjobb pontszerzője a 15.évében járó Patai Péter lett 11/7,5-et teljesítve. Alig maradt el tőle a 18 éves Lipcsei Ádám 9/7-tel. Százalékos teljesíményt nézve rajtuk is túlt tett Baranyi Levente 5-ből 4 ponttal. Patai Peti mellett Kovács Dani volt még az, aki mind a 11 fordulóban küzdött a csapatért.

Részletes eredmények:

Serdülők:
Salgótarjáni TSE - Maklár  8-8
Pontszerzők: Bíró Máté 4, Lőrik Gergő 2, Lőrik Kitti 1, Dobos Zétény 1.

1. Lőrinci  2. Salgótarjáni TSE ,  3. Hatvan 

Felnőtt csapat:
Salgótarjáni TSE - Heves 3-7 
Nyert:  Lipcsei Ádám
Döntetlen: Tóth Pál, Patai József, Patai Péter, Baranyi Levente.

 1. Füzesabony, 2. Pétervására, 3. Eger, 4. Heves, 5. Andornaktálya II,, 6. Salgótarjáni TSE