Hősiesen helytállt a megtizedelt csapat

Szombaton este még úgy tűnt, hogy a betegségek és egyéb elfoglaltságok ellenére mégis sikerül teljes csapattal kiállni mind a felnőtt, mind a serdülő csapatbajnokság december 8-i játéknapján.
De vasárnap reggelre aztán Frink Szabolcs is megbetegedett és mivel tartalékunk már nem volt, a felnőtt csapat foghíjas maradt.
Bár serdülőcsapatunk teljes volt, a tapasztaltabb gyerekekkel, mint Bíró Máté és Baranyi Levente, kénytelenek voltunk a felnőtt csapatot kiegészíteni. Így csupa rutintalan gyerekből álló csapatunknak nem volt reális esélye sem a délelőtti, sem a délutáni fordulóban. Így is, mind a négy gyerek óriásit küzdött és minden dicséretet megérdemel. Bár az éremesélyek ezzel alaposan megcsappantak, de legalább láttuk azt, hogy vannak gyerekek, akikre akkor is számíthatunk, amikor komoly gondot jelent a csapatok összeállítása.
Felnőtt csapatunknak nélkülöznie kellett Bohati Tamást, Frink Szabolcsot, Lenkó Csabát, Patai Tamást és Klenóczky Dánielt is, így a 69 éves Tóth Pali bácsinak kellett felvállalnia az első táblát.
Mivel csak kilencen voltunk, ezért mindkét meccset 0-1-gyel kezdtük. Ez talán méginkább feltüzelte a társaságot, és elszántan küzdve mindkét meccset megnyertük. Klenóczky Sándor egyesületi elnök pédamutatóan a végsőkig küzdve nyerte mindkét játszmáját, mellette Patai Péter, Lipcsei Ádám és az újonc Baranyi Levente is duplázni tudott. A felnőtt csapatunk mindkét mérkőzésén a pontok több, mint felét az ifjúsági játékosok szerezték!

Részletes eredmények:

Serdülők:
Salgótarjáni TSE - Hatvan 4-12 
   Pontszerzők: Dobos Zétény 3, Sütő Martin 1
Salgótarjáni TSE- Pásztói SE 6-10
   Pontszerzők: Dobos Zétény 2, Tankó Bálint 2, Sütő Martin 1, Bíró Dániel 1
Állás:  1. Lőrinci 81,5  2. Hatvan 52,5  3. Salgótarjáni TSE 45,5  4. Pétervására 44,5  5. Pásztó 37 pont,...   A vetélytársak már játszottak a Lőrinci ellen, nekünk februárban következik.

"Felnőttek:"
Salgótarjáni TSE - Egri Vasas 7 - 3
   Győzött: Kovács Dániel, Klenóczky Sándor, Patai József, Patai Péter, Lipcsei Ádám, Bíró Máté, Baranyi Levente
Salgótarjáni TSE - Mezőkövesd II  5,5 - 4,5
   Győzött: Klenóczky Sándor,  Patai Péter, Lipcsei Ádám, Gyetvai Izsák, Baranyi Levente, Döntetlen: Patai József
Állás: 1. Füzesabony 44,5  2. Pétervására 36  3. Andornaktálya II 32,5  4-5. Hatvan, Heves 32  6. Salgótarjáni TSE 31,...   Itt is február 23-án játszunk az éllovas ellen.